luni, 13 februarie 2017

Ionel Arsene şi hinghero-gurnaliştii

La ce vremuri trăim, normal ar fi să mă stric de râs după ce, de câteva ceasuri bune, internetul a luat foc (două exemple de forţă aici  şi aici , pornind de aici ) cu pretinse dezvăluiri despre participarea lui Ionel Arsene la o întâlnire „dubioasă” la ceas de noapte, la un restaurant de lux din Bucureşti, alături de premierul Sorin Grindeanu, un om de afaceri cu tinichele pe coadă (Petrică Hogea) şi nişte dame. Na, a făcut ce-a făcut şi, uite, prezidentul judeţului Neamţ a ajuns iar vedetă naţională!...

Să vezi însă minune! Noroc, în primă instanţă, de Mesagerul de Neamţ 
care şi-a dat seama că omul fusese la masă împreună cu soţia proprie şi personală, ceea ce – aşa cum se cuvântează azi cu preţiozitate - schimbă cu totul paradigma. Dacă oamenii se cunosc, unde e problema? Ce te uiţi în farfuria lor? Şi ce contează cine plăteşte într-un cadru privat?

Sigur, în funcţie de gradul de apropiere dintre cei trei protagonişti, se pot ţese diverse intrigi şi conexiuni, dar asta-i deja altă poveste.

În toată întâmplarea, rostogolită pe internet ca la comandă, există şi o învăţătură amară pentru Ionel Arsene: să vadă cum e, cum doare, fiindcă pe diverse orbite, în jurul lui, vieţuiesc prin Neamţ nişte personaje cu apucături de hinghero-gurnalişti care procedează exact la fel

P. S. cu update, sau invers, după ora 12:15:

Nişte „nevinovaţi” locali, de diverse specii huiduibile şi cărora sângele, mintea, obligaţiile şi conturile le-au fost marcate în etape succesive de comenzi politice favorabile livrate de Stăpânul vremii stăpânii vremurilor, insistă să afle la ce mă „ofer” cu hinghero-gurnaliştii operativi locali, nu cu apucăturile asimilabile pomenite. Le dau, pentru început, un răspuns-întrebător intermediar şi de sinceră verificare: nu vă răspunde Liviu Harbuz la telefon să vă spună prin ce a trecut? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu